zondag 15 mei 2011

zondag 15 mei 2011 (Mieke)

smsje van vandaag:

60km. Om 13u15 al op de camping. Straks voor de laatste maal in de tent. Nog gaan eten met broer en morgen zijn we terug alleen op weg, zonder aanhangwagen.
Morgen nog een korte rit en overmorgen grote test: de Pyreneeën.

Later toegevoegd

Dag 15
15 mei
62,2 km totaal: 1329,1
Taller – Peyrehorade
Camping á la ferme “Earl d’Ilot”
Omdat we dinsdag ‘s morgens (en niet na de middag) aan de Pyreneeën willen beginnen hebben we vandaag en morgen 2 korte ritten gepland. We hebben dus 2 halve dagen vrijaf want iets na 13h waren we al bij de boer. Hij verbouwde kiwi’s en daar moest ik toch een en ander over vragen.

Kiwi-bloem


Omdat broer pas rond 17h met de tent zou komen zijn we maar het stadje ingereden om koffie te drinken en dit verslagje te schrijven.

Peyrehorade


Koffie met nog iets extra, van vitamine A tot en met Z

Terug op de camping merkten we dat het wel een heel groene camping was. Er stond daar een boom waar elektriciteit uit kwam. Een heel ingewikkeld procédé waarbij door fotosynthese licht werd omgezet in elektriciteit. Echt waar! (’t is niet waar maar het leek wel even zo. Kijk maar naar de foto hieronder)

Patent is aangevraagd ;-)


De volgende nacht nog 1 keer in de tent en morgen gaat ze definitief mee terug naar België.

Ons appartementje van de laatste 2 weken


Zonder aanhangwagentje waren we vandaag veel stabieler en wendbaarder. Zo willen we de Pyreneeën overvliegen (of kruipen). Met aanhangwagentje noemden we onszelf “tandem 6/60”. We kropen tegen 6 km/h naar boven (altijd) en tegen 60 km/h naar beneden (soms, ons record tijdens deze trip is 63 km/h tot nu toe). Omdat werkmakker Fons ons er op voorhand van verdacht dat we wel eens de TGV zouden nemen als het te moeilijk werd, wil ik hem hier gelijk geven. Bergop nemen we wel eens de TGV. In dit geval staat TGV voor Tandem met Grote Vertraging. Maar we doen het wel allemaal zelf. Ook al blijven de mensen onderweg denken dat er een moteurke in zit.

Groetjes en…
Hasta luego!!
Paul & Liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten