donderdag 12 mei 2011

donderdag 12 mei 2011 (Mieke)

smsje van vandaag:

vandaag 70km, totaal 1082km. We zitten 20 km voor St. Emilion, bekend van de wijn. Rond 14u op de camping. En nu even bekomen van gisteren.
groetjes

Later toegevoegd

Dag 12
12 mei
70,6 km totaal: 1082,6 km
Ronsenac - Minzac
Camping Moorea
Niks regen vandaag, St Jacob heeft andermaal goed voor ons gezorgd. Onze regenjassen hebben nog altijd geen daglicht gezien.

Bewolkte lucht, dat was lang geleden


De koele bewolkte voormiddag was een godsgeschenk na mijn dipje van gisteren. Om 2h00, na 70 km bereikten we reeds de camping.

Bijna verlaten camping


Bij navraag aan de uitbater bleek dat we het dorpswinkeltje voorbij gereden waren. Ook hebben we vandaag geen stempel gehaald. Het was zoals altijd een heel mooie streek maar we passeerden alleen hele kleine dorpjes. Pas na 25 km kwamen we het eerste winkeltje tegen. Daar hadden ze normaal ook wel brood, maar de bakker waar het brood vandaan kwam had een electriciteitspanne. Dus moesten we verder zoeken. Dat zijn de kleine probleempjes van de pelgrim. Voor de rest valt het tot nu toe heel goed mee (buiten de warmte van gisteren). Onze grootste problemen zijn zadelpijn en slapende handen. En ja, ook mijn zus begon na een dag of 6 ook zadelpijn te krijgen. Nu strijden we met gelijke wapens!
Alleen is aan de soap met Wim en Joop (hé... dat rijmt!)voorlopig een einde gekomen. Vandaag zijn we zelfs geen enkele pelgrim tegen gekomen en voorlopig staan we alleen op deze camping.

Onze frigo al gezien?

We hebben toch nog een tampon(stempel) gehaald bij de "Mairie"(gemeentehuis) toen we zijn gaan winkelen. Alleen klinkt dat in het Vlaams heel anders, een tampon bij Mairie gaan halen? Wat zou mijn vrouw daar van denken?
Groetjes en,

Hasta luego!!
Paul & Liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten