woensdag 25 mei 2011

woensdag 25 mei 2011 (Mieke)

smsje van vandaag:

dag 25
77,1 km
totaal: 2134,2 km
Villafranca del Bierzo - Sarria
De reus is bedwongen. Moe maar toch blij boven gekomenop O Cebreiro. De afdaling was zalig om te doen. Na de middag meer heuveltjes moeten doen dan we dachten en na aankomst toch even gerust. Na een pelgrimsmenu zijn we terug de oude. Nog 130 km te gaan.

Later toegevoegd

Dag 25
25 mei
77,1 km totaal 2134,2 km
Villafranca del Bierzo – Sarria
Albergue de Peregrinos SARRIA

Plezier beleven aan een beklimming: wie dat een paar weken tegen ons zou gezegd hebben zouden we gek verklaren. Vandaag is het gebeurd. Langzaam maar zeker, maar zeker langzaam, bereikten we na 33 km “O Cebreiro” en na 42 km ongeveer op de middag “Alto de Poio”.

Daarna kwam natuurlijk een ander deel van het plezier: een afdaling van 12 km tot in Triacastela. Gisteren hebben we het snelheidsrecord van deze trip op 65,8 km/h gebracht. Vandaag was het één kilometertje minder: 64,8 km/h. Beneden hebben we onszelf dan maar getrakteerd op een bocadillo met koffie natuurlijk.


Kloostermuur in Samos

Het laatste stukje na de middag van Samos naar Sarria zou volgens het boekje bergaf zijn. M'n 2 dingskes ja! Er zaten toch nog een paar nijdige klimmetjes in en daar hebben we ons bijna op stuk gereden.


Spaans voor beginners onderweg: als de vrachtwagen vol is.... staat het er gewoon op!

Blij dat we er waren vandaag en de mevrouw aan het onthaal van de albergue heeft een paar minuten moeten wachten tot ik uit gehijgd was. Nog snel even een kwartiertje onderhoud aan de tandem om daarna toch maar even op bed te gaan liggen. De douche moest even wachten. Een uur of twee later en na een pelgrimsmenu zijn we alweer de oude (figuurlijk hé). Net voor ik dit berichtje ging schrijven wees iemand ons er op dat onze tandem vooraan lek stond. Dat was alweer een tijdje geleden. Hoe moest dat weer? Toch vond ik die platte band verdacht en heb hem bewaard en mee naar huis genomen. Later zou blijken dat hij bijna zeker plat gestoken was, net tegen de velg. Het moeilijkste is nog de band terug oppompen met zo'n klein handpompje. Onze compressor waren we vergeten ;-)


Vanaf deze bar nog 111 km voor de stappers.Voor ons nog 130 km te gaan. Zou het gaan lukken?

¡Junto podemos!
Paul & Liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten