maandag 23 mei 2011

maandag 23 mei 2011

smsje van vandaag

dag 23
85,6 km
totaal: 1980,8 km
Mansilla de las Mulas - Murias de Rechivaldo
laatste vlakke makkelijke rit. Morgen fietsen we de hemel in.
St. Jacob sta ons bij!

Later toegevoegd

Dag 23
23 mei
85,6 km totaal: 1980,8 km
Mansilla de las Mulas – Murias de Rechivaldo
Albergue Municipal

Toen ik vanmorgen rond 5h naar de WC wou gaan schrok ik even. Iemand had een extra matras net voor onze spullen gelegd. Ik kon er dus van geen kanten aan en moest dus wachten tot de dame in kwestie zo vriendelijk was om op te staan en dat was later dan ik zelf gewild had. Ook tussen pelgrims zitten egoïsten blijkbaar. Het ontbijt in de albergue was ook maar magertjes. We zijn dus maar half voormiddag een bar binnengegaan en een flinke bocadillo besteld met een grote koffie erbij. Daarna ging het iets beter.


Leon vanuit de verte

Omdat León ons een beetje te druk leek hebben we het lijks, eeuh ... nee rechts laten liggen en hebben we een kilometer of 3 à 4 afgesneden. Dat was nog even moeilijk want we moesten over een spoorweg en dat kon daar enkel over een smalle voetgangersbrug met van die haakse bochten van 90° en zelfs 180°.
Voor de rest was het weer een prachtige rit op een al even prachtige dag (weeral!).


Historische brug in Hospital de Orbigo

Toch waren we allebei iets stiller dan anders. Was het de inspanning van al die 23 fietsdagen, of was het de angst voor morgen? Waarschijnlijk allebei. Toch hebben we ook vandaag er nog een vijftal km bijgedaan. In plaats van in Astorga zitten we nu in het dorpje er net voorbij. Een kleine albergue zonder voorzieningen om te eten.In het dorp zijn wel een paar restaurantjes maar een winkel is er niet. Dat wordt morgen voormiddag nog even zoeken. In Astorga was de kathedraal gesloten dus even tot rust komen zat er niet in. Dat zullen we later bij de foto's moeten doen.


Astorga


Astorga

We zullen St Jacob nog hard nodig hebben de volgende 4 à 5 dagen. We houden de moed er nog altijd in.

¡Junto podemos!
Paul & Liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten