dinsdag 17 mei 2011

dinsdag 17 mei 2011 (Mieke)

smsje van vandaag:

dag 17. 99,6km Totaal: 1499km. De klim over de Pyreneeën was zwaar maar net te doen. Vroeger gekozen voor een variant rond Pamplona. Daardoor een lange rit en geen winkels onderweg. Toch leven we nog en zijn er geen grote problemen.


Later toegevoegd

Dag 17
17 mei
99,6 km totaal: 1499 km
St Jean-Pied-de-Port - Obanos
Albergue Usda
Voor ons was het de eerste ochtend in een albergue en het is inderdaad een beetje hectisch. Om zes uur uit bed want een half uurtje later begon het ontbijt al. Het was wel inbegrepen in de prijs. Iets voor achten zaten we op de tandem en we waren eigenlijk bij de laatsten die vertrokken.

St Jacob probeert de Pyreneeën aan ons oog te onttrekken

We gingen het vandaag ongeveer bij 70 km houden want de eerste 26 km waren klimmen langs en over de Ibañeta pas. Die was zwaar maar net te doen voor ons. Na 3h30 bereikten we de top met een gemiddelde snelheid van 8,4 km/h.

Boven zonder al te veel problemenWe waren blij en fier dat we op de top waren en hebben onszelf beloond met een picknick met zicht op de Pyreneeën. Twee Nederlanders kwamen ook boven en één van hen ging te voet naast zijn fiets. Het klimmen is dus toch niet voor iedereen weggelegd. Ik heb daarboven ook even mijn vrouwtje gebeld en een SMS gestuurd naar Tomas Sanchez dat we eindelijk in Spanje waren. Later bleek dat die SMS nooit aangekomen is. Verkeerd GSM nummer waarschijnlijk.

Roncesvalles: nog een paar kilometers en we zijn in Santiago


Na de middag gingen we richting Pamplona rijden en halt houden in Huarte, een paar km voor Pamplona. Zover is het echter nooit gekomen. Blijkbaar heb ik ongeveer 2 jaar geleden de keus gemaakt om een alternatieve route rond Pamplona te rijden, maar dat wist ik nu niet meer. Gevolg: pas na 99 km een albergue en onderweg zelfs geen winkel gezien.

Albergue Usda in Obanos

Met onze 4 liter water hadden we eigenlijk niet zo veel meer over. Moe maar toch gelukkig zijn we net boodschappen gaan doen en de 4 yoghurtjes zijn onmiddellijk verorbert.

Spanje: valt het op?


Pas vanaf 7h30 kunnen we 100 meter verder een pelgrimsmenu krijgen. Wees maar zeker dat het zal smaken. Naderhand zou blijken dat dit de beste menu was van onze tocht; Ons moemoe die in de keuken stond was zo fier dat we het met z’n allen zo lekker vonden en zelfs na de maaltijd moest iedereen uit het aangrenzende café nog proeven van haar gehaktballen in tomatensaus.

Eten bij ons moemoe


Andermaal heeft St Jacob voor mooi en warm fietsweer gezorgd en een nog mooier landschap lans de rivier “Erro”.
Morgen zijn we na 40 km in Los Arcos en daar gaan we de Belgische hospitaleros die de albergue helpen openhouden een bezoekje brengen.
Groetjes en...
Hasta luego!!
Paul & Liliane

1 opmerking:

  1. De Nederlandse 'buren' Joop en Wim zouden graag nog in contact komen met Paul en Liliane, om onderling te smsen en te weten hoe het met ze gaat. Kan één van jullie een e-mailtje sturen naar onzevaders@gmail.com met het mobiele nummer van Paul/Liliane? Dat zou leuk zijn! Bij voorbaat dank, Lennart.

    BeantwoordenVerwijderen