vrijdag 20 mei 2011

Dag 20
63,5 km totaal: 1725 km
Belorado - Burgos
Albergue municipal calle Fernan Gonzalez 28
Te laat gezien gisterenavond dat er in Belorado een albergue was van Bikiline, aangeraden door Tomas. Ook in de onze was alles ok. Buiten de aardappelen die volgens ons nogal zout waren en de wijn die we aan de tafel ernaast hebben gegeven. Die hebben er plezier aan beleefd.
De rit van gisteren was nog niet helemaal verteerd en daarom hebben we voor Burgos gekozen. Maar 60 km van Belorado en ook na Burgos moesten we nog een heel eind verder rijden om een albergue te vinden. Dat komt omdat onze route soms afwijkt van die van de wandelaars en daarop vindt je nu net de meeste albergues. Prachtige landschappen gezien vandaag en ook tot net boven de 1000 m geklommen.


We hebben ook al een paar van die typische kerktorens gezien waar dan ook nog een ooievaar op nesteld. Tien minuten heb ik gewacht tot de ooievaar z' n hoofd in de juiste richting wou draaien voor een foto, maar tevergeefs. Hij wou niet meewerken. Af en toe kruisten we de drukke N 120 en daar zijn ook voordelen aan. We reden langs een bar waar 2 Nederlandse fietsers net een koffie hadden gedronken aan 1 euro. Ook een Vlaams koppel met mobilhome bemande hetzelde terrasje.


Wij dus ook. Je moest ons zien zitten, echte pelgrims ;-) In de zon (25 gr), op een terrasje en met een koffie. St Jacob zal het ons wel vergeven.
Net na de middag reden we dan Burgos binnen door een soort park waar een mooi fietspad doorheen liep. In dat park hebben we nog even geluncht: droog brood met kaas en( of) salami. Daarbij nog lekker water uit de drinkbus en we konden weer verder.
In de stad zelf kwamen we aan een fontein en daarachter verscheen de kathedraal in al haar pracht.
Meer dan een foto waard en straks nog even langs lopen dus. We opteerden voor de albergue municipal en werden positief verrast. Groot, redelijk nieuw(2008) ruime half afgeschermde stapelbedden met nachtlichtje en extra stopcontact per bed.Ook een betalende(1 euro) safe was aanwezig. Gratis wifi, ruime tafels om te ontbijten en koffieautomaat, wasmachines, douche' s en lavabo, dit leek wel het walhalla voor de pelgrim. En dat alles voor 4 euro's per nacht.
Daarnet bij het uitpakken zag ik dat er al een beetje stof op onze regenkledij zat. Houden zo, St Jacob! Nog ongeveer 550 km te gaan en ik begin al spijt te krijgen dat het einde nadert. Mijn zus daarentegen zit in spanning af te wachten of ze kleinzoon Adriaan zijn eerste pasjes zal zien zetten.
Nu nog even de stad in en ...
Hasta luego!
Paul & Liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten