maandag 16 mei 2011

maandag 16 mei 2011 (Mieke)
smsje van vandaag:

dag 16
Peyrehorade- st Jean Pied de Port. 70,3km totaal:1399,4 km. Weer niet zo een lange rit, maar wel pittig. Van hieruit zijn de Pyreneeën nog indrukwekkender dan gisteren. Voor 8€ per persoon liggen we in een albergue, in bed 203 en 204. Morgen de grote test: 26km klimmen tot 1057m hoog!

Later toegevoegd

Dag 16
16 mei
70,3 km totaal: 1399,4 km
Peyrehorade - St Jean Pied-de-Port
Albergue Accueil des pelerins
Deze morgen hebben we voor de laatste maal ontbeten met broer Willy en z'n vrouw. Zij keren terug naar België en wij fietsen morgen Spanje binnen.

Eerste glimp van de Pyreneeën


Als laatste voorbereiding daarop hadden we een niet te lang maar best wel pittig ritje naar St Jean dat tegen de Pyreneeën aan ligt.

Euh... sudoku voor gevorderden?

Net voor 14h waren we ter plaatse en zochten we het onthaal van de pelgrims in de rue de la Citadelle. Het was daar een hectische bedoening in verschillende talen. Eerst een mooie grote stempel gekregen en toen vroeg de vriendelijke man of we soms ook een slaapplaats zochten. En ja hoor, voor 8 euro p.p. konden we verderop in de straat, nr 55, ons bed gaan zoeken.

Onze stal voor één nacht


Onze bedden hadden de nummers 203 en 204.


De tandem kon niet in de garage wegens te groot, maar mocht wel in de tuin, naast 2 moto's. De bedden naast ons worden gemand (of bevrouwd in dit geval) door 2 Russische meisjes. Aan hun schoeisel te zien zijn het meer toeristen dan pelgrims. Terwijl ik dit schrijf op een bankje zie ik een straat lager een fietser, en nog één en die kende ik. Het was Koen.nl. Snel gaan kijken en we vonden ze met 4 samen. Piet en A(a)d, Bas en dan ook nog Koen.nl. Door onze 2 relatief rustige dagen hadden zij ons nu terug bijgebeend. Even nog een fotootje maken.

Bas


Koen.nl


Piet & A(a)d


Ik blijf hopen dat we Wim en Joop later nog eens tegenkomen. Hier kan dat niet want zij nemen een andere route en gaan over Oloron.
Nog wat te eten zoeken en daarna goed rusten voor de reus van morgen.

Groetjes en...
Haste luego!!
Paul & liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten