dinsdag 3 mei 2011

Dag 3
3 mei
98.5 km totaal 281.5
Marchiennes - Seraucourt-Le-Grand
Camping: Le Vivier aux Carpes ***
Het was deze morgen koud. Volgens Joop 4 graden. Dus voor de eerste maal een lange fietsbroek aan, van Bicigrino natuurlijk. Toen we alles op de tandem aan het laden waren viel hij om door de wind en ... achterste zijpikkel in twee door.

Wind - zijpikkel: 1 - 0

Wij zijn echte pelgrims aan 't worden. Gisteren ook al een drinkbus weggegooid, zonder het zelf te beseffen, nu weer wat grammen minder. Goed bezig!!
Iets voor de middag waren we in Cambrai en daar hebben we de eerste "Engel van de camino" ontmoet. Jean-Pierre fietste naast ons, zij goeiendag en vroeg waar we vandaan kwamen en waar we naartoe reden. Om een lang verhaal kort te maken: hij heeft ons een korte rondleiding in Cambrai gegeven, ons ook nog naar een fietsenwinkel gebracht om een nieuwe bidon te kopen en naar het Centre du Toerisme (wat trouwens gevestigd is in La Maison d'Espagne), waar we een mooie stempel kregen met een schelp in verwerkt.

La Maison d'Espagne in Cambrai

Deze ontmoeting, samen met de eerste warme maaltijd in 3 dagen (spagetti ala carbonara) dat maakt een pelgrim gelukkig.
Aan de bron van de Schelde wilden we onze drinkbus vullen maar daar was het niet proper genoeg voor.

Bron van de Schelde: beter niet van drinken

In St Quentin, na 85 km, stonden we voor een gesloten camping. Ook de jeugdherberg ernaast was nog niet open. Pas op 1 juni. Dus moesten we nog 12 km verder en zodoende hadden we weer bijna 100 km gereden.
Het is nooit afgesproken maar we hebben weeral dezelfde vriendelijke buren. Joop en Wim en ook Koen uit Wezemaal zijn hier ook geland. Misschien zijn pelgrims wel telepatisch?
Hasta luego!!!
Paul & Liliane

Dag 4
4 mei
110 km totaal: 391,5 km
Seraucourt-le-Grand - Angicourt
Camping La Faloises

Compiegne


Compiegne

Het is vandaag te koud om te schrijven maar Joop en Wim zijn er ook weer.

Ontbijt de volgende morgen om 7h05

Hasta luego!!
Paul & Liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten