vrijdag 13 mei 2011

vrijdag 13 mei 2011 (Mieke)

smsje van vandaag:

93,4 km vandaag. Totaal 1176km. We zijn nu in Hostens. Tot 30 graden vandaag maar het laatste stuk was vlak. Allebei last van zadelpijn. Camping was nog niet open dus zitten we in een chalet van 40€.

Later toegevoegd

Dag 13
13 mei
93,4 km totaal: 1176 km
Minzac – Hostens
Chalet van Restaurant des Sports
Vandaag zou de tweede dag op rij worden zonder andere pelgrims te zien. Na 20 km kwamen we in St Emilion en daar hebben we in de kerk een stempel gaan vragen.

Een echt chateauke

De wijnstruiken stonden bij wijze van spreken tot tegen de kerk. Het was al chateau dat de klok sloeg daar. In onze drinkbussen zat “de l’eau Grand Cru A.C.” en wij vonden dat best zo. We kregen ook de kans om eens te zien hoe je aan een wijngaard eigenlijk begint.

Tot op de centimeter


Even verderop in Branne sprak Alline mij aan toen Liliane bij de bakker was. Ze wenste ons goede reis en vroeg of we in Santiago aan haar wilden denken. Ook hebben we vandaag weeral de vraag gekregen van: “Daar zit toch een moteurke in, hé meneer?” Voor alle duidelijkheid: bij ons zitten de moteurkes er bovenop, niet in de tandem!

Na de lunch: even zoals God in Frankrijk!


Een eindje na Cadillac (de Franse stad, niet de auto) kwamen we in het vlakke gedeelte van “Les Landes”. We vlogen naar onze bestemming van de dag. Maar die camping was nog gesloten. Tip voor toekomstige pelgrims: koop de laatste versie van de boekjes en doe niet zoals wij, vertrekken met een 4 jaar oude versie. In het centrum van Hostens stond een pijltje naar de toeristische dienst, maar die hebben we niet gevonden. Terug naar ons “Mairie” en daar even gepolst. Bij “Restaurant des Sports” konden we terecht in een chalet voor €40 per nacht.

Huisje "Weltevree"


Tel daar nog 2 maal een menu bij aan €11,50 p.p. plus drinken en je weet dat we vandaag op grote voet geleefd hebben. Mijn zus deed er nog een schepje bovenop door een grooote tas koffie te vragen en die heeft ze ook gekregen. Alleen was er maar even veel, sorry, weinig koffie in als bij mij. Maar ze had wel een hele grote tas!
Morgenavond krijgen we normaal bezoek. Broer Willy komt even naar hier en volgens de SMS hebben ze frikadellen met krieken bij!! Morgen dus weeral op grote voet.

Groetjes en
Hasta luego!!
Paul & Liliane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten